Az altatásos fogászattal kapcsolatos gyakori kérdések

Altatásos fogászat. Gyakori kérdések

Altatásos fogászat. Gyakori kérdések

Mit kérdeznek a páciensek az altatásos fogászattal kapcsolatban?

Sok páciens kérdezi a konzultáció során, hogy majd “Nem ébredek fel altatás közben?

A válasz egyértelmű, nem fognak felébredni altatás közben. A már altatásban kezelt betegek tovább ajánlják ismerőseiknek a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt. Weboldalunkon nézze meg a “Rólunk mondják videón” című menüpontot. Ott ugyanolyan páciensek,mint ÖN, mondják el a kedvező tapasztalataikat.

A pácienst az altatóorvos folyamatosan figyeli, és folyamatosan adagolja a kívánt mennyiségű altatószert. Ezért nem fordulhat elő, hogy a páciens felébred a fogászati kezelés közben. Az altatásos fogászati kezelés végén a páciensek arról számolnak be, hogy nem emlékeznek semmire, még arra sem, hogy elaltatta őket az altatóorvos. Kipihenten, mosolyogva térnek magukhoz. Sokan, akik már részt vettek nálunk altatásos fogászati kezelésen, azzal viccelődnek, hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert ilyen jól rég pihenték ki magukat.

Altatásos fogászat – Fogászati érzéstelenítés

Azt is meg szokták kérdezni, hogy miért szükséges fogászati érzéstelenítés,injekció, ha elaltatja őket az altatóorvos?

Ahhoz, hogy a fogorvos nyugodtan tudja végezni a fogászati kezeléseket, az altatóorvos altatása mellett, a fogorvosnak el kell érzésteleníteni a műtéti területet. Ha ugyanis ezt nem tenné meg a fogorvos, az agyba bejutó fájdalominger miatt a páciens teste mozogna, így a fogorvos nem tudna megfelelő színvonalú fogászati kezelést végezni. Persze a páciens erre sem emlékezne, de nagyon fontos, hogy fogorvosunk ugyanolyan magas színvonalon tudja végezni a fogászati kezelést, mintha a páciens nem aludna.

Altatásos fogászat – Dohányzás

Ugyancsak gyakori kérdés, hogy lehet-e dohányozni az altatásos fogászati kezelés előtt?

Ha a páciens fogászati kezelése altatásban történik, akkor a páciens az altatás napján, jó ha nem dohányzik. Altatás közben ugyanis a köhögési inger zavarhatja az altatás menetét, a fogorvost, így a fogászati kezelést is. A legjobb az lenne, ha a páciens az altatást megelőző napon sem dohányozna.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.
Telefonszám: 06-20/243-41-75