Dr. Győrfi Adrienne: Professzionális fogfehérítésFájdalommentes fogfehérítés

Miért a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt válassza?

Egyénre szabott fogfehérítési módszerek

Miért kell fehéríttetni a fogakat?

Fehér fogak elérése fogfehérítéssel, a fogak károsítása nélkül

Mitől színeződnek el a fogak? Milyen típusú fogelszíneződés korrigálható fogfehérítéssel?

A fogfehérítés mechanizmusa

Fehér fogak egy óra alatt

Fehér fogak otthon

A fogfehérítést megelőző lépések

FogfehérítésMiért a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt válassza?

A rendelőnkben végzett fogfehérítés hatékonyságára és megbízhatóságára garancia, hogy a fogorvosok által is a fogfehérítés szaktekintélyének tartott Dr. Győrfi Adrienne egyetemi docens végzi a fogfehérítést. A doktornő írta „Professzionális fogfehérítés” címmel az egyetlen létező magyar nyelvű fogfehérítésről szóló szakkönyvet, amely a Semmelweis Egyetemen ajánlott tankönyvnek számít. A tankönyv megírása során, az összes Magyarországon alkalmazott módszerrel és fogfehérítő anyaggal dolgozott.

Egyénre szabott fogfehérítési módszerek

Rendelőnken a fogfehérítést egyedülálló technológiával, a világon „power bleaching” néven ismert, forradalmian új eljárással végezzük. Ez a módszer ma elismerten a leghatékonyabb, és semmilyen kellemetlenséggel nem jár. Ennek köszönhetően nálunk nem fordul elő, ami más rendelőben gyakori jelenség, hogy a fogfehérítés közben és utána fájnak a fogak. Az általunk használt eljárás az egyetlen fogfehérítési módszer Magyarországon, amely nem igényli a lágyszövetek, mint pl. az íny védelmét. Ez is a módszer abszolút biztonságát igazolja. A kezelések kellemesebbé tételére, a kezelések alatt különböző filmeket vetítünk, melyeket a páciens egy DVD szemüvegen keresztül nézhet. A páciens maga is hozhat kedvenc néznivalót. A hangsúly a gyógykezelés mellett a megelőzésen, és a fogak megszépítésén van. Munkatársaim hozzám hasonló professzionális szaktudással rendelkeznek. Rendelőnkben többféle koncentrációjú anyag áll rendelkezésünkre, hogy az Ön számára legoptimálisabb megoldást válasszuk!

Miért kell fehéríttetni a fogakat?

Mert az elszíneződött fog csúnya. Bár a fogak állapota nem csak hiúsági kérdés. Hiába törődünk a külső megjelenésünkkel, ha az elszíneződött fogak ápolatlanságot sugallnak. Az ápolt, tiszta és nem utolsósorban világos fogak hozzátartoznak a vonzó megjelenéshez. Mára elérhetővé vált az az álom is, hogy valaki elszíneződött fogsorral érkezik, és egy óra múlva ragyogó mosollyal távozik a fogorvosi rendelőnkből. És ehhez nem kell lecsiszolni az elszíneződött fogakat! A fehérítés 18 év fölött- és felső korhatár nélkül, szinte kivétel nélkül mindenki számára ajánlott, aki elégedetlen a mosolyával.

Fehér fogak elérése fogfehérítéssel, a fogak károsítása nélkül

Annak ellenére, hogy a fogfehérítés a nyugati országokban már mindennapos kezelésnek számít, Magyarországon még napjainkban is sok félelem és bizalmatlanság övezi. A fogfehérítéssel kapcsolatos számos tévhit egyebek között azzal magyarázható, hogy maguk a fogorvosok sem mindig kellőképpen tájékozottak. Elsősorban az a vád éri, hogy ártalmas a fogzománcra. A szakirodalom tanulmányozása és húsz éves tapasztalatunk alapján bátran jelenthetjük ki, hogy ez nem igaz. Sőt arra is felhívjuk figyelmét, hogy a fogfehérítés az egyetlen módszer, amellyel a fogak, a fog szöveteinek eltávolítása nélkül kapják vissza egészséges színüket!

Mitől színeződnek el a fogak? Milyen típusú fogelszíneződés korrigálható fogfehérítéssel?

Mindenki számára ismert, hogy bizonyos ételek, italok (kávé, tea, cola, vörösbor, ketchup) gyakori fogyasztása szürke, sárga színűre festi a fogakat. Az élelmiszereken kívül némely gyógyszerek is a fogak elszíneződését okozhatják. Ugyancsak sokszor elszíneződnek a fogak, a gyökérkezelés vagy az amalgámtömések hatására. A klórhexidin tartalmú szájöblítő oldatok hosszú időn keresztül történő alkalmazásának is lehetséges mellékhatása a fogak külső elszíneződése. Emellett, fogaink az élet során is sötétebbé válnak. Az említett elszíneződéseket fogkefével, fogkrémmel nem tudjuk eltűntetni, eltávolításukhoz professzionális fogászati kezelésre, professzionális fogfehérítésre van szükség. Minden fogelszíneződésen lehet szépíteni!

A fogfehérítés mechanizmusa

A fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg. A fehérítés mechanizmusa egyszerű, a fogfehérítő anyag a fogakban lévő pigmenteket oxidálja.

Fehér fogak egy óra alatt

A fogak polírozását követően a leszárított fogfelszínekre -az íny védelme nékül- a frissen összekevert fogfehérítő anyagot ecset segítségével 2 mm vastagságban felhelyezzük. Ezt követően az anyagot egy aktiváló berendezéssel 10 percen keresztül megvilágítjuk. A tíz perc leteltét jelző akusztikus jelzés után a fogakon lévő fehérítőanyagot átkeverjük, ami által az anyag oxigénhez jut, és ezért újra aktiválódik. A beállított fehérítési program során, amely hatszor 10 percet igényel, 1-1 perces megvilágítási ciklust 30-30 másodperces „pihenő” szakasz követ.

Fehér fogak otthon

Az otthon végezhető fogfehérítéshez lenyomatot veszünk a páciens fogairól. Ez alapján a fogtechnikai laborban egy vékony, átlátszó fóliasín készül, ami tökéletesen illeszkedik a páciens fogsorára. A sínben a fogtechnikus kis helyet hagy a fehérítőanyag számára. Ezután kiválasztjuk az adott esetben leghatékonyabb koncentrációjú zselés kiszerelésű fehérítő anyagot. A páciensnek ezt a zselét kell beletölteni a sínbe. A géllel megtöltött sínt éjszaka célszerű hordani. Általában a harmadik, negyedik napon már jelentős a fehéredés, 10-14 nap alatt az esetek többségében elérhető a kívánt hatás.

A fogfehérítést megelőző lépések

A fogfehérítés megkezdése előtt professzionális szájhigiénés kezelést kell végezni. Ennek során nem csak a fogkövet, hanem a fog szuvasodását okozó lepedéket is eltávolítjuk. A fogkő eltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a felrakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Ez a kezelés egyáltalán nem fájdalmas! A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért a szakemberünk által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést. Általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll idopőntjával. A fogkő eltávolítása után minden esetben szükség van a fogfelszínek speciális polírozóanyaggal történő áttisztítására, amelyet az e célra szolgáló gumiharangokkal és kefékkel végzünk.