Az altatásos fogászati kezelés menete a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben

Altatásos fogászat – a fogászati kezelés menete rendelőnkben

Az altatásos fogászati kezelés menete

Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő altatóorvosának a feladata, hogy Ön az altatás során ne érezzen fájdalmat,  és ne tudjon semmit a fogászati beavatkozásokról. Ön átalussza a fogászati kezelését, miközben nagyon kellemesen érzi magát. Észre sem veszi, hogy elaludt! Sok páciens kérdezi az altatás után, “hogy elaludtam már?, akkor amikor már rég túl vannak a fogászati kezelésen.

Meglepődnek azon, hogy nem csak, hogy elaludtak, de túl is vannak már a fogászati kezeléseken.

Altatásos fogászat

Aneszteziológusunk nagy szaktudással és hatalmas rutinnal rendelkezik. Egy másodperc alatt teszi be a műanyag kanült az érbe, fém tű nincs az altatás alatt az Ön szervezetében. Az altatás nem más, mint az egész testre kiterjedő általános érzéstelenítés, melynek során Ön nincs a tudatánál.

Amikor Ön elaludt, csak azután történik bármi. Például az ajakterpeszt és a szájterpeszt is csak akkor tesszük az Ön szájába, amikor már Ön alszik, így erről sem tud semmit. Mint ahogy arról sem tud semmit, hogy altatásban kap injekciót arra a területre, ahol a fogászati beavatkozás történik majd.

Az altatás a fogorvosi rendelőnkben történik, Ön az altatás során mindvégig a fogászati székben fekszik.

A legelső lépés, hogy az altatóorvos felveszi az Ön általános anamnézisét, azaz kikérdezi Önt az általános egészségi állapotáról, az esetleges betegségeiről, gyógyszer szedésről. Ezt követően a fogászati altatást vénás injekcióval kezdjük. Ez a kis szúrás egyáltalán nem fájdalmas. Az injekcióval olyan készítményeket juttatunk a szervezetbe, melyek segítségével Ön fokozatosan alváshoz hasonló állapotba kerül, és ezt a helyzetet a fogászati beavatkozások befejezéséig fenntartjuk. Így semmilyen kellemetlenséget nem fog érezni, semmiről sem fog tudni.

A módszer rendkívül biztonságos. A beavatkozás alatt az altatóorvosunk folyamatos megfigyelés alatt tartja az Ön légzését, oxigénellátását, szívműködését és vérnyomását.

Az altatásban végzett fogászati beavatkozás 3,5 órán át tarthat. Amennyiben több időre lenne szükség, javasoljuk, hogy több lépésben történjen a fogászati kezelés.