Videós vélemények

Altatásos fogászat korhatára

Mi az altatásos fogászat korhatára?

Nagyon sok telefon hívást és emailt kapunk gyermek altatásos fogászati kezeléssel kapcsolatban. Mint például az alábbi levél:

“Szép napot! Érdeklődnék,hogy gyermek fogkezeléssel,húzással foglalkoznak-e. 10 éves lesz kislányom,és szimmetrikusan ki kellene venni alul 2 fogát, 5-ös és 6-ost. Ha foglalkoznak gyermekkel, akkor 1 altatással megoldható? Anyagilag mennyi lenne a 2 fog kihúzása? Előre is köszönöm a válaszát. Kitti”

Mi az altatásos fogászat korhatára?

Altatásos fogászati kezeléshez csak 18 éves kor fölött altatja el altatóorvosunk a pácienst. 18 év alatt nem altatjuk el a gyermeket. Gyermek altatáshoz speciális, kórházi altatás szükséges. A gyermekek másképpen reagálnak az altatásos kezelésre, mint a felnőttek. Sajnos Magyarországon egyáltalán nem megoldott a gyermekek fogászati kezelése altatásban. Pedig erre nagy szükség lenne!

Mi az altatásos fogászat korhatára?

Egy pici, pár éves gyermeknek például nem igen lehet megmagyarázni, hogy üljön nyugton, békésen  a fogorvosi székben, mert ez az ő érdeke. És egyébként nem fog fájni a fogászati beavatkozás. Főleg, ha már volt kellemetlen élménye akár fogorvosnál, akár más orvosi beavatkozásnál.

De még egy 6 éves gyermeket sem biztos, hogy meg tud győzni a szülő vagy a fogorvos egy komolyabb fogászati ellátásnál. Hiába próbálják megbeszélni vele, hogy nem fog fájni a foghúzás vagy a gyökérkezelés.

Ráadásul bár egy jó szakmai felkészültségű fogorvosnál nem fáj egy foghúzás, de kellemetlen érzés a beavatkozás.

Az altatásos fogászatot elsők között kezdtük Magyarországon! Emiatt nagy rutinnal végezzük az altatásos fogászati beavatkozásokat . Ön bármilyen fogászati kezelését kérheti altatásban.  Csak legyen 18 éves legalább!

Az emberek többsége fél a fogorvostól. Mi ezen segítünk Önnek! Nagyon sok embernek régi rossz tapasztalata van a fogorvosi beavatkozásokkal kapcsolatban. Sokszor régi, gyerekkori rossz tapasztalatok miatt hanyagolja valaki el a fogait.

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő fogorvosának legfőbb célja, hogy minden kezelés fájdalommentes legyen!

Nálunk, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben csak 25.00 Ft-ba kerül 1 óra altatás.

Telefonszám: 06-20/243-41-75