Altatás fogászatban

Altatás fogászatban

Altatás fogászatban

Altatás fogászatban létezik! Sokan nem tudják,  és csak véletlenül találnak rá az interneten.

Altatás fogászatban

Hogyan kell altatásos fogászati kezelésre felkészülni?

A szakképzett, tapasztalt fogorvosunknak és a jól felszerelt fogászati rendelőnknek köszönhetően ma már lehetőség van altatásban elvégezni a különböző fogászati, illetve szájsebészeti kezeléseket. Sokan azért nem mernek elmenni fogorvoshoz, mert félnek ezektől a fogászati beavatkozásoktól, a kellemetlen hangoktól és érzésektől, valamint a fájdalmaktól. A félelem, a szorongás, a nyugtalanság valóban megnehezíti a fogorvos dolgát, a páciens számára is rossz tapasztalatként maradhat meg a kezelés. Nemcsak a félősebb betegek számára jelenthet igazi megnyugvást, megoldást az altatásos fogászat, hanem például azok számára is, akiknél egyszerre több beavatkozást kell elvégezni, vagy hányingerük lesz, ha a szájukba nyúlnak, esetleg érzékenyek az érzéstelenítőre, vagy helyi érzéstelenítésben nem biztosítható a megfelelő érzéstelenség. Az altatásos fogászat a páciens számára fájdalmaktól és kellemetlen élményektől mentes, biztonságos beavatkozást, a fogorvos számára pedig precíz, gyors és kényelmes munkavégzést jelent. Alábbiakban bemutatjuk az altatásos fogászattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint tanácsokat adunk azoknak, akik éppen ilyen fogászati kezelést fontolgatnak.

Altatás fogászatban

  1. Az altatásos fogászati kezelés napján csak könnyed ételeket fogyasszunk, az altatás előtt legalább 6 órával pedig már ne együnk!
  2. Az altatás előtt 4 órával már ne igyunk, azonban azt megelőzően gondoskodjunk a megfelelő folyadék-utánpótlásról! Ha például délután kerül sor a beavatkozásra, akkor a délelőtt folyamán igyunk sok folyadékot (pl. vizet, gyógyteát)!
  3. A kezelés napján ne dohányozzunk, alkoholt se fogyasszunk!
  4. Vigyünk magunkkal kényelmes ruhát és cipőt, és azokat viseljük a kezelés során!
  5. Magának a kezelésnek a megkezdéséhez nincs szükség előzetes vizsgálatra, azonban az altatóorvos kikérdez minket az általános egészségügyi állapotunkról, az esetleges betegségeinkről, a szedett gyógyszerekről. Ezekkel tehát legyünk tisztában! A fogászat külön is kérhet minket egy általános kivizsgálás (pl. vérvizsgálat, EKG) elvégeztetésére!
  6. A fogorvos az altatástól függetlenül, a beavatkozás(ok) helyén érzéstelenítést végez.

Keresse fel a Fehérgyöngyöt!

Telefonszám: 06-20/243-41-75